Pers

'Tussen de finesse van klassieke muziek en opwinding van pop'
'...Het geheim van Aranis ligt in het aanstekelijke gegeven dat je als luisteraar heen en weer wordt geslingerd tussen de finesse van een klassiek concert en de opwinding van een rockconcert... Joris Vanvinckenroye zijn filmische stijl laveert tussen explosieve brokken muziek en verstild minimalisme. In zijn hoofd woont Astor Piazolla naast John Cale en Jethro Tull. Onderlinge bezoekjes doen nooit geforceerd aan...' De Tijd (22 november 2005)


Zeven muzikanten uit het Antwerpse die samen hun klassiek instrument gebruiken om een andere sound te creeeren. Het is niet nieuw maar daarom niet minder boeiend. Luister maar naar het debuut van Aranis. Contrabassist Joris Vanvinckenroye componeert de meeste nummers en gaat vooral de toer op van rock, folk en minimal music. Melancholie loert om de hoek, soms sober, soms als een wervelstorm van klanken. De Zondag (20 november 2005)


'...Aranis springt het meest uit de band. Het zevenkoppige ensemble met onder meer viool en accordeon speelde composities van de charismatische leider en contrabassist Joris Vanvinckenroye. Hun stijl klinkt als een zinderende kruising van eigentijds klassiek, tango en folk...' 'Nieuwe lading debutanten voor Gouden Vleugels'. De Standaard (15 November 2005)

Eerste  < 28 29 30 31 32 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht