Pers

Klassiek met een groove
'Het Antwerpse septet Aranis, gespecialiseerd in akoestische kamerrock, stoomt zich klaar voor de wedstrijd Gouden Vleugels...Het programma ging al in premiere in Duitsland. Toon Fret introduceerde het jonge Antwerpse geweld op het kamermuziekfestival in Mecklenburg-Vorpommern, waar hij kind aan huis is...In het concert is de inbreng van mentor Toon Fret even groot als die van Aranis. Toch is het geen potpourri van muziek geworden. Fusion is geen vermenging van genres, wel een respectvolle ontmoeting...Dit najaar speelt Aranis elf concerten op zijn eentje en nog eens zeven tandemconcerten met Toon Fret...' De Standaard (13/10/2006)


'Een Antwerps zevental met wortels in Troissoeur gebruikt klassieke instrumenten (piano, viool, contrabas en dwarsfluit, gitaar en accordeon) om te komen tot een moderne mix van klassiek, minimalisme (Philip Glass is nooit ver uit de buurt) en folk. De stukken lijken droefgeestig te beginnen, maar ontploffen na verloop van tijd in wervelende volksmuziek. Wanneer er gezongen wordt, gebeurt dit in een zelfontworpen fonetisch taaltje (gedenk Urban Trad). Ondanks dit dubieus vergelijkingsmateriaal kan het vakmanschap en de compositorische kracht van deze cd (knap gemastered door Daniël B. van Front 242) ons overtuigen om Aranis verder in de gaten te houden. In een eerlijke wereld zou dit debuut een brug kunnen slaan tussen de traditionele klassieke muziek en de meer avontuurlijke (maar vaak technisch minder vaardige) neoklassieke folkprojecten uit de muzikale ondergrond.' Gonzo Nr 76 (september 2006)

Aranis op Dranouter...mening van Folkroddels
'...ARANIS was de volgende groep die ik mocht aanhoren. Ik heb al een paar concerten van die groep meegemaakt, maar ik vond dit optreden toch één van hun sterkste. Ze amuseerden zich duidelijk op Dranouter. Voor veel festivalgangers zal dit ‘te speciaal’ geweest zijn, maar ik genoot met volle teugen...' -Loliatje- '...Met hun ‘Acoustic Chamber Rock’ wisten deze jonge muzikanten menig toehoorder te bekoren. Het deed misschien wat vreemd aan in deze omgeving, maar het werd gesmaakt...' -Steven- Folkroddels (08/08/2006)

Eerste  < 21 22 23 24 25 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht