Pers

'Aranis grote winnaar van Gouden Vleugels'
Op de derde nacht van de Gouden Vleugels kaapte Aranis twee van de drie prijzen weg. Eerst kreeg het gezelschap de Klara- Tandem Trofee voor de samenwerking met de fluitist Toon Fret en daarbovenop kwam dan de Jeugd en Muziek Prijs voor kamermuziek. Na het krijgen van de eerste onderscheiding, hadden de muzikanten van Aranis hun instrumenten nochtans al opgeborgen. Tot hun grote verbazing moesten ze halsoverkop hun instrumentkoffers nog eens openmaken om opnieuw een deuntje te spelen. Het juryverslag loofde het muziekprogramma dat "oganisch in elkaar overvloeide, exact getimed en goed gedoseerd was"... De Standaard- V. Rubens (12/02/2007)


'Cross-over scoort op Gouden Vleugels- wedstrijd' De derde nacht van de Gouden Vleugels, een wedstrijd voor jong talent, is een zegetocht geworden voor de groep Aranis, die twee van de drie prijzen wegkaapte... Het Nieuwsblad (11/02/2007)

...Terugblik op Dranouter 2006...
'...De muziek van deze zevenkoppige band is origineel en niet te vergelijken met welke andere groep ook. Voor een deel zal dat te maken hebben met het instrumentarium. Klassieke kamermuziekinstrumenten (piano, contrabas, twee violen en dwarsfluit) aangevuld met een accordeon en een gitaar zijn niet zo gewoon. Maar de inventiviteit als componist van Joris Vanvinckenroye, bekend als contrabassist bij Troissoeur, zal wel de belangrijkste factor zijn in het creƫren van deze originele muziek. Een groep met vijf vrouwen en twee mannen is ook niet de meest gebruikelijke samenstelling. Al deze academisch geschoolde jonge muzikanten werken samen de composities verder uit. De instrumenten dialogeren veel, vooral de twee violen onderling. Tussenin is er ook ruim plaats voor solo-improvisaties. Het accordeon en de piano lieten bijzonder fraaie stukken horen. De mondelinge aankondigingen tussenin door fluitiste Jana Arns zouden wat luchtiger en speelser mogen, maar wanneer ze het had over de wens van de groep om filmmuziek te spelen en een nummer aankondigde als een 'Soundtrack zonder film' sloeg ze de nagel op de kop. Bij het stuk dat we te horen kregen kon je er zo de filmbeelden bij denken. Aranis heeft duidelijk nog veel in zijn mars. Het publiek liet ook duidelijk haar bewondering voor de groep horen...' Newfolksounds NL (Augustus 2006)

Eerste  < 19 20 21 22 23 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht