Pers


ARANIS doet het weer; een CD maken die je zin geeft zelf een instrument vast te pakken, te voelen, te leven. Met noemt hun muziek al wel eens een mix tussen klassiek en pop. Ik noem het gewoon goede muziek; Teder, zuiver, vertellend, met durf. Ja, ze betreden andere paden dan we van klassiek doorgaans gewoon zijn. We moeten hen daarom niet beledigen door het 'pop' te gaan noemen. Want ik ken weinig popmuziek die zo origineel is, zo overtuigend gebracht wordt en zonder kapot geproduced op CD gezet werd! Klik www.aranis.be http://www.dirigent.be/concertplusCD.html (sept. 2007)

Talent op festival Pastorale in Nisse
"De mooiste concerten komen van Aranis en No Blues. Het Vlaamse Aranis overtuigt met kamermuziek, maar dan wel met een rocky attitude. Zeg maar klassiek voor jongeren. Avantgardistisch gekruid, als was het een klassiek broertje van die andere Vlaamse (meer rock-) groep Troissoeur. Niet verwonderlijk want de composities zijn allemaal van de hand van Joris Vanvinckenroye, die ook in Troissoeur de contrabas hanteert. In Aranis doet de inspirerende Vanvinckenroye het met een gitarist en vijf getalenteerde jonge vrouwelijke musici op violen, accordeon, toetsen en dwarsfluit. Ze spelen repertoire van de tweede cd, die deze week wordt opgenomen. Geen stukken meer van een kwartier, maar strakke, ‘kortere' composities. Ze zitten stuk voor stuk dynamisch in elkaar en worden met een aanstekelijke drive gespeeld. De ene keer filmisch in bijvoorbeeld Looking Glass, de andere keer bruistig in Turbulentie, met messcherpe violen, dreigende toetsen en dwarrelende dwarsfluit. De sound is altijd transparant; de ene keer bandbreed, de andere keer ‘klein' gehouden bij loepzuivere gitaarsolo's en contrabas. Een staande ovatie is terecht hun deel." www.folkforum.nl (juli 2007)


'...De zeven Aranis- muzikanten rond contrabassist Joris Vanvinckenroye waren aangenaam verrast toen de even jonge moderator en zelf muzikant, Thomas Vanderveken, hen tot winnaars van de KLARA-Tandemtrofee uitriep. En hun verbazing werd nog groter toen ze ook de Jeugd en Muziek Prijs Kamermuziek in ontvangst mochten nemen...' De Bond- Mirek Cerny (23/02/'07)

Eerste  < 18 19 20 21 22 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht