Pers

Aranis II
'Aranis is na drie jaar niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziektop. Dit jeugdige septet rond de inspirerende componist/contrabassist Joris Vanvinckenroye heeft een unieke sound ontwikkeld: klassiek getint, rocky getooid. De dynamiek druipt ervan af... Recensie van www.folkforum.nl (09/10/2007)

Aranis eet van twee walletjes
'Aranis is de som van zeven klassieke muzikanten. Maar op het podium staan ze er als een band. 'Music for an imaginary film' is hun strak afgelijnde tweede cd... In de tweede worp van de Antwerpse groep, is opnieuw voelbaar dat de componist van de groep, Joris Vanvinckenroye, oren heeft naar veelsoortige klanken... Deze keer is het resultaat strakker. De zeven muzikanten slagen erin geen noot te veel te spelen- een heikele opdracht met zo'n ongewone bezetting... Het is weer een moedige, puur instrumentale plaat, die zich niet in hokjes laat vangen... De Standaard- VĂ©ronique Rubens (09/10/2007)

Aranis maakt nieuwe cd: partituren niet toegelaten
"Wanneer journalisten onze muziekstijl proberen te omschrijven, beslaat dat meestal de hele inleiding." Wij besparen u dus het onnodige tijdverlies: muziekcollectief Aranis heeft net een tweede album eigen composities uit, maar een naam voor het muziekgenre moet nog worden uitgevonden... Aranis stond eerder al op het folkfestival Dranouter, verschillende wereldmuziekfestivals en culturele centra:"Een grote festivaltent vol jongeren of een zaaltje grijsaards op een zondagochtend: qua verscheidenheid kan dat wel tellen. En toch vindt dat publiek altijd wel iets in onze muziek waar ze erg enthousiast over zijn." Interview met Het Belang Van Limburg (03/10/2007)

Eerste  < 15 16 17 18 19 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht