Pers


'Met een instrumentarium dat gevormd wordt door twee violen, accordeon, piano, fluit, gitaar en bas creëert dit septet een zeer eigenwijs universum op het kruispunt van minimalisme, folk en (hedendaags) klassiek...In het nummer 'Waris' zorgt Bart Maris voor een beklijvende trompetsolo, meteen een van de meest opvallende passages van de CD... RifRaf MusicZine (11/2007)

Aranis II
'Aranis is na drie jaar niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziektop. Dit jeugdige septet rond de inspirerende componist/contrabassist Joris Vanvinckenroye heeft een unieke sound ontwikkeld: klassiek getint, rocky getooid. De dynamiek druipt ervan af... Recensie van www.folkforum.nl (09/10/2007)

Aranis eet van twee walletjes
'Aranis is de som van zeven klassieke muzikanten. Maar op het podium staan ze er als een band. 'Music for an imaginary film' is hun strak afgelijnde tweede cd... In de tweede worp van de Antwerpse groep, is opnieuw voelbaar dat de componist van de groep, Joris Vanvinckenroye, oren heeft naar veelsoortige klanken... Deze keer is het resultaat strakker. De zeven muzikanten slagen erin geen noot te veel te spelen- een heikele opdracht met zo'n ongewone bezetting... Het is weer een moedige, puur instrumentale plaat, die zich niet in hokjes laat vangen... De Standaard- Véronique Rubens (09/10/2007)

Eerste  < 15 16 17 18 19 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht