Pers

Aranis in MAGYAR:
Radnai Rudolf - muszeroldal.huA fentebb elmondottak talán épp erre a lemezre érvényesek leginkább, az Aranis héttagú együttes Antwerpen-bol, zenéjük változatos, néha kaotikus, gyors hangzásváltozásokkal, furcsa szokatlan ének kísérettel. Ez az elso lemezük, amelyen háromtagú vokál együttes is hallható. A zenekar vezetoje és a lemezen hallható 14 szám zeneszerzoje Joris Vanvinckenroye bogos. Annak ellenére, hogy zenéjük nehezen befogadható, több díjat nyertek zenei fesztiválokon és számtalan eloadást tartanak nagy sikerrel szerte Belgiumban.

Drie eigengereide Belgen
\"...***°Aranis tapt uit een heel ander vaatje, maar gaat even eigengereid te werk. \'Songs from mirage\' valt onder geen stijl te klasseren, veeleer gaat het hier om sfeer. Plechtig, dat is het zeker, maar ook speels. Oud, maar ook eigentijds. Minimalistisch en repetitief, maar ook zwierig en melodieus. Warm, maar soms hard. Dit album omvat veertien mooie verhalen. Met violen, bas, accordeon en piano tast de muziek van Joris Vanvinckenroye onze emoties af, en met drie klassieke vrouwenstemmen worden we gesust in een tijdloze rust. Dit is diepe muziek die intense beelden oproept en de ziel ontlast van het idee dat iets moet...\" De Standaard (vpb) 03/10/\'09

uit RifRaf 208 (sept.\'09)
Aranis ‘Songs From Mirage’ Basta! ‘Cycles’ Home Records/AMG Aranis leerden we een paar jaar geleden kennen via de betoverende tweede cd met de fascinerende hoes. Twee jaar later is er nu de opvolger gestoken in een al even kunstzinnige verpakking en met al even intrigerende muziek. Met twee violen, accordeon, piano, gitaar, fluit, akoestische bas en ook zang deze keer creëert de groep opnieuw een fantasy wereld waarin decors van folk, klassiek en hedendaags haast ongemerkt in elkaar overvloeien. Via parallelle passages verzeil je af en toe in de werelden van Wim Mertens, Michael Nyman en Philip Glass. Zeker voor wie op de recentste editie van de Feeërieën kickte op Jacaszek en Hauschka, voor wie Laïs Lenski’ apprecieert en ook voor de fans van Soledad en het Prikosnovénie-label. Hierbij aansluitend is er ’Cycles’, de solocd van Joris Vanvinckenroye aka Basta!, de contrabassist van Aranis en laureaat van de Axion/Dexia Classics. Helemaal op zijn eentje schetste hij een gelijkaardig universum in het verlengde van wat bovengenoemde artiesten doen. Zuiver en alleen met zijn instrument levert hij een labyrint van magisch-realistische patronen. Onmisbaar voor de luisteraars van Laika (Klara) en zeker ook voor wie werk in huis heeft van Jozef van Wissem. Twee maal muziek die je verbeelding op hol doet slaan. Beide groepen/artiesten toeren momenteel door Vlaanderen. Voor wie Home Records nog niet kent, is dit trouwens meteen de ideale stap om kennis te maken met de rest van de catalogus (www.homerecords.be). (gtb)

Eerste  < 10 11 12 13 14 >  Laatste


Copyright 2017 - Maarten Lambrecht